Materialen

Sextoys kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten materiaal. De meest voorkomende zijn Siliconen, TPE, Hardplastic en Glas.

Siliconen
Siliconen voelen net als uw huid zacht aan. Verder heeft siliconen de fijne eigenschap om snel op temperatuur te komen, en deze temperatuur lang vast te houden. Siliconen is geurloos, smaakloos, niet poreus, kleurvast en hypoallergeen. U zult dus geen kans lopen op een allergische reactie. Als u glijmiddel gebruikt bij siliconen toys moet dit glijmiddel op waterbasis zijn. Een ander soort glijmiddel zal de toys aantasten.

TPE
TPE voelt rubberachtig aan en is net als siliconen hypoallergeen, het is een zeer hygiënisch materiaal omdat het gemakkelijk schoon te maken is.
U kunt sextoys welke gemaakt zijn van TPE gebruiken met glijmiddel op zowel water als siliconen basis.

Hardplastic
Hardplastic ofwel ABS is een veelgebruikt materiaal in sextoys. Dit komt omdat ABS trillingen zeer goed doorgeeft. (Bullets zijn bijvoorbeeld altijd van ABS gemaakt)
U kunt bij ABS toys zowel glijmiddel gebruiken op water als op siliconen basis.

Glas

Glazen sextoy zijn gemaakt van een speciale soort veiligheid glas. Het leuke van een glazen toy is dat u de temperatuur zelf kunt bepalen. Bijvoorbeeld door hem in de vriezer te leggen of u verwarmd hem in de magnetron. U kunt bij glazen toys zowel glijmiddel gebruiken op water als op siliconen basis.

Alle producten in het assortiment van 123Vibrator zijn vrij van weekmakers.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »